5 Oct 2012

Couple Menghampiri Zina

Assalamualaikum w.b.t ...

Hari ini nak cakap pasal couple yang makin merebak dalam diri remaja sekarang ini. Ramai remaja hari ini yang  dalam  hati mereka mempunyai bunga-bunga cinta. Tidak hairanlah jika itu mereka inginkan kerana cinta itu merupakan fitrah semula jadi manusia yang Allah s.w.t letakkan dalam setiap diri manusia lelaki dan perempuan. Tetapi jika cinta itu disalahgunakan maka ia aka membawa perkara yang tidak elok seperti couple dan zina.

Seperti firman Allah S.W.T. dalam  surah al-Israa' ayat yang ke 32:

“Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.”
                                           (Al -Israa' 17;32)

Dalam hadis Rasulullah S.A.W juga ada menyebut
Daripada Abu Hurairah r.a katanya, Nabi S.A.W. bersabda:
“Sesungguhnya Allah Ta’ala telah menetapkan nasib anak Adam mengenai zina. Tidak mustahil dia pernah melakukannya. Zina mata ialah memandang. Zina lidah ialah berkata. Zina hati ialah keinginan dan syahwat,sedangkan faraj (kemaluan) hanya menuruti atau tidak menuruti.”..Bagi remaja yang jahil ianya tidak memberi apa-apa kesan buruk kerana ouple merupakan salah satu cara untuk mereka mengenali pasangan mereka dengan lebih mendalam tentang sifat peribadi 'awek' mereka.

Akibatnya, bila perkara itu sampai ke tahap " klimaks" nya berlakulah pergaduhan antara pasangan yang sedang bercinta tersebut. Yang perempuan katakan lelaki salah manakala lelaki pula kata perempuan salah..... Akhirnya apa yang jadi "lue fikirlah sendiri"

No comments:

Post a Comment

Where Are U From?